Osude MUP-a RS


Udruženje ''Mladi muslimani'' oštro osuđuje privođenje nekoliko članica udruženja srebreničanki od strane MUP-a RS-a, a nakon obilaska Zemljoradničke zadruge, jednog od stratišta Bošnjaka u Kravici. 

Haški tribunal je potvrdio da se u Srebrenici desio genocid i nakon toga niko nema pravo taj zločin osporavati. Kravica i Zemljoradnička zadruga u njoj jedno su od mjesta gdje je izvršen jedan dio likvidacija tokom jula 1995. godine. Toga smo svjedoci svi zahvaljujući snimku koji je napravljen dok ispred zadruge na gromili leže stitine ubijenih Bošnjaka Srebrenice. Ova Zadruga ne može biti nedostupno za polaganje cvijeća i obilazak rodbini nastradalih. Činjenica da je ona privatizirana ne može ni na koji način izmjeniti činjenicu da je to mjesto zločina i stoga je deplasirano pozivanje na privatnu imovinu što potenciraju u MUP-u. 

Udruženje ''Mladi muslimani'' oštro osuđuje i konstantne verbalne, a od sinoć i fizičke napade na pripadnike koalicije ''Prvi mart'' i njihovu imovinu na prostoru RS-a. Pozivamo MUP RS-a da umjesto što privodi i saslušava žrtve genocida, da spriječi napade i otkrije lica koja su sinoć pokušala upasti u kuću lidera koalicije ''Prvi mart'' Emira Suljagića. 

Pozivamo MUP RS-a da odmah prekine kampanju protiv žrtava genocida u kojem, po presudi Haškog tribunala, je učestvovao i sam MUP RS-a.