Iftari 2010.g./1431.h.g.

iftar2010_02U sklopu ovogodišnjih ramazanskih aktivnosti Udruženje ''Mladi muslimani'' priredilo je tri iftara u Sarajevu, u prostorijama Udruženja, te jedan u restoranu ''Damla'' koji je bio namjenjen starim članovima Udruežnja. Pored Sarajeva Osnovni odbor Visoko, našeg Udruženja, organizirao je jedan iftar u Visokom. Ukupno je priređeno oko 300 iftara, uglavnom za članove i simpatizere Udruženja, ali i za goste i prijatelje naše organizacije.


Posebna iftarska atmosfera bila je prilika za druženje, razgovor, razmjenu ideja o daljim aktivnostima itd. Na tri iftara organizirana u našim prostorijama imali smo i goste iz vjerskog, političkog i naučnog kruga. Na prvom iftaru gost sa kojim su prisutni nakon iftara mogli razgovarati bio je Nezim ef. Halilović Muderris. Gost drugog iftara bio je Tarik Sadović, bivši ministar sigurnosti BiH, te poslnik u Narodnoj Skupštini RS-a, a na trećem iftaru gost je bio mr. Admir Mulaosmanović, historičar i dugogodišnji član našeg Udruženja.
iftar2010_01
I ovogodišnje iftare organizirali smo zahvaljujući našim partnerskim organizacijama, prije svih organizaciji IGMG (Islamische Gemeinschaft Milli Goruš), a ovog puta i Svjetskoj organizaciji muslimanske omladine ''NEDWE''.

iftar2010_03

iftar2010_05

iftar2010_06