U Begovoj džamiji reis Cerić klanjao dženazu Erbakanu

mustafa_ceric_za_erbakanaPrvog marta, iza podne namaza u Begovoj džamiji u Sarajevu klanjana je dženaza u odsustvu prof. dr. Nedžmeddinu Erbakanu. Dženaza je klanjana na inicijativu Udruženja ''Mladi muslimani'' što je sa zadovoljstvom prihvatio reis Mustafa ef. Cerić koji je i predvodio dženaze namaz.

Prije klanjanja dženaze uvaženi reis Cerić održao je prigodan govor u kome je istakao da je Bosna i Hercegovina prije 19 godina, na današnji dan, ostvarila nezavisnost, a da se danas u Sarajevu klanja dženaza u odsustvu velikom prijatelju Bosne i našeg naroda Erbakanu. U isto vrijeme u Istanbulu dva miliona ljudi, kako kaže resi, klanja dženazu Erbakanu u i ispred sultan Fatih džamije. Erbakan je, prema riječima reisa Cerića, tvorac moderne politike i političke misli Turske i jedna od najznačajnijih političkih ličnosti prošlog stoljeća.
Dženazi u Istanbulu prisustvuje i veliki broj građana Bosne, a među njima i 20-ak članova našeg Udruženja, predvođeni članovima Upravnog odbora Enisom Pinjom i Muhamedom Alibegovićem.