I dok traje i kad se svrši hajka, REPETICIO EST "majka"

Čovjek ječi, plače, vrišti i stenje kad ga boli zub. U njegovoj glavi se PONAVLJA i PONAVLJA misao: Još me boli, nije prošlo. Zub lociran u vilici i sveprisutan u mozgu ne želi biti zaboravljen te mrcvari dušu prisiljavanjem na permanentno potvrđivanje da ga je svjesna.

Ne bole svi zubi podjednako. Ima onakvih koji zabole na datum (Srebrenica), onih koji zabole tokom zubarskog pregleda (suočavanje sa hadisima) i takvih koji nas svojim crnilom žacnu kad ih uočimo u ogledalu (sveopća hajka protiv muslimana).

Topla voda je otkrivena. Više se ponavlja jauk zbog vlastitog zuba nego zbog zuba u vilici ummeta. Vrijeme je i za otkrivanje hladne vode. Musliman ne može vjerodostojno doživjeti bol svoje braće, ali može izbjeći hladnoću u duši vjerodostojnim i čestim ponavljanjem činjenica o njihovoj boli.

Vrijeme je fenomen koji nadilazi sve sociološke pojave. Ako bi postojao društveni fenomen koji bi se mogao uhvatiti u koštac s vremenom onda bi to bilo ponavljanje ljudskih aktivnosti u vremenu. Ponavljanje štiti znanje od zaborava, činjenicu od slučaja, zakonitost od haosa i muslimane od nesvjestice. Niko svojim rukama ne može iz Allahove ruke otrgnuti vrijeme, ali može u znak molbe ispružiti ruke da bi dobio bereket ponavljanja. ("Mi objavljujemo Knjigu čija se kazivanja ponavljaju da biste pouku primili" - Kur'an).

Ponavljanjem eksperimenata dolazi se do novog otkrića. Novo otkriće zahtijeva novo ponavljanje. Ponavljanje nije samo sebi svrha. Njime se uočava neuspjeh i eksploatiše uspjeh. Uspjeh i neuspjeh počivaju na zakonitostima koje se ponavljaju.

Treba li ponavljati grijeh? Treba li ponavljati da ne treba sve ponavljati? Treba ponavljati da su muslimani narod koji je najpreči da se uči ponavljanju. U sociološko - političkom smislu, muslimani jedni drugima ponavljaju istine u obliku fraza o namjerama i potezima mrzitelja islama. Kada je u pitanju njihov kontakt sa nemuslimanskim političkim, pravnim, medijskim i drugim subjektima oni ponavljaju neponavljanje. U trenutku trenutka ozlojeđeno, napaćeno ili srdito vrisnu u eter koji nema vremena ni da ih čuje a kamoli razumije. Za neke je stvari jednom, kao nijednom.

Drugi narodi su u velikoj prednosti. S više pažnje i spremnosti za manipulaciju i ekstrakciju se odnose prema jednoj poluistini ili laži koja im je od koristi, nego muslimani prema stotinu istina. Počni ponavljati neku laž i ... ljudi će je početi ponavljati. Vrlo brzo zaboraviće se od koga, kako i zašto je to poteklo. To što Srbi na najdrskiji način na teritoriji koja je pod njihovom kontrolom nazivaju srpskim sve, od mravinjaka do zraka, nije samo puki provokativni politički čin uzurpiranja prava Bošnjaka i Hrvata na zrak koji su do jučer udisali. Jedan od vrlo bitnih ciljeva tog akta je iniciranje ponavljanja riječi - srpski. Ponavljajući tu riječ "kroz uši Srba", učvršćuje se njihova predodžbu o identitetu i nacionalnoj teritoriji, a u uši Bošnjaka i Hrvata dolazi u obliku ubjeđujuće dosade koja insistira na zaboravu istorije, prava i ognjišta.

Ponavljanje je ponovno oživljavanje nečeg u vremenu ili ponovno prizivanje vremena na nešto. Devet desetina budućnosti jednog naroda zasniva se na ponavljanju prošlosti. Jedna desetina zasniva se na ponavljanju da pravilo ima izuzetke. Na osnovu ovoga, budućnost jednog naroda se ne može dokučiti, ali se može procjenjivati. Kvalitetno procjenjivanje budućnosti iziskuje kvalitetan rad u sadašnjosti. Po Allahovoj zakonitosti rad u sadašnjosti utiče na sliku budućnosti, svakom, svugdje i uvijek, sem ako On drugačije hoće. Pojedinac sam za sebe, treba prije svega težiti budućnosti ahireta. Pojedinac kao karika društva i države treba prvenstveno težiti dunjalučkoj budućnosti svoga naroda.

Ponavljajmo bez žuči, već kao nešto normalno, ono što o nama ponavljaju (jer islamski terorizam je pojam koji ima svoju pojmovnu sabraću).

U selu Boljevac srpski teroristi zapalili kuću Ognjena Žarkovića. U Firenci dvojica maloljetnih italijanskih terorista prvo silovali a zatim upucali Sabrinu Berluskoni.

Ponavljajmo logore. "Ulogorimo se" mirnim protestima "po datumima". Na ovaj datum uhićeni su civili i odvedeni u logor. Na ovaj datum su spali na 37 kg. Na ovaj datum su na svoj devedeseti dan boravka u logoru imali svoju četvrtu stolicu odnosno pražnjenje atrofiranih crijeva.

Ponavljajmo zahtjeve. Gospodine ministre za obrazovanje, želimo da sazovete okrugli sto na temu - zašto su Bošnjaci bili u logoru a nisu drugom pravili logore? Gospođo federalna tv, izabrali smo od nekoliko hiljada, 23 logoraša čiji su bubrezi još u funkciji pa im želimo uručiti po paketić, da li biste to snimili ?

Nije najbitnije kako će drugi reagovati na naše ponavljanje. Bitno je da će nas čuti. A čuće nas i vrijeme. A ono rješava sve. Ono nosi istinu, a dopušta da mu se privremeno prikači laž. I putuje s tim dok iz ruke Savršenog ne uništi skrivaoce istine i pobornike laži.