Na ahiret je preselio hafiz Muhamed Mursi

Na ahiret je preselio hafiz Muhamed Mursi, legalni i legitimni predsjednik Egipta, koga su zulumcari na celu sa generalom Sisijem svrgli sa vlasti i zatvorili. Mursi je izabran za predsjednika kao kandidat “Muslimanske brace.” Iskreno se saosjecamo sa porodicom hafiza Mursija i svim njegovim sljedbenicima. 

 

Udruzenje “Mladi muslimani” pokrenulo je inicijativu prema IZ da se u Sarajevu klanja dzenaza u odsustvu Muhamedu Mursiju. Naknadno cemo vas obavjestiti kada i gdje ce se obaviti dzenaza.

Ovim cinom samo donekle cemo se oduziti ovom sehidu, oduziti za nemoc da mu pomognemo u borbi protiv zulumcara, a za slobodu svog naroda.

Ovo nije prvi put da se barem dzenazom u odsustvu sjetimo nasih velikana. I nakon preseljenja na ahiret prof.dr. Nedzmetina Erbakana, Udruzenje “Mladi muslimani” iniciralo je klanjanje dzenaze u odsustvu u Begovoj dzamiji. 

Neka je Allahova milost nad nasim velikanima hfz. Muhamedom Mursijem, prof.dr. Nedzmetinom Erbakanom, Mustafom Busuladzicem, Alijom Izetbegovicem...