Otkud prislušni aparati u stanu Omera Behmena?

Povodom saopćenja SDPa objavljenog na TV Kantona Sarajevo u vijestima u 22 sata, 28.02.2003.

Za: TV KANTONA SARAJEVO

n/r gosp. Nedim Džuherić

Dana 28.02.2003 u Vijestima u 22 sata, objavili ste saopštenje za javnost SDP-a u kojem se u negativnom kontekstu spominje ime Gospodina Omera Behmena. S tim u vezi molimo vas da objavite i naš odgovor na navedeno saopštenje.

Umjesto da kao pravni sljedbenik Saveza Komunista priznaju sve negativne strane istog, ako ni zbog čega ono makar zbog hiljade nevino ubijenih političkih neistomišljenika kao i zbog hiljada zatvaranih, zlostavljanih i mučenih zarobljenika tog istog režima odnosno partije čiji su oni sljedbenici, priznaju činjenice i izvinu se porodicama ubijenih i proganjanih, oni smatraju da je tako i trebalo postupati sa političkim neistomišljenicima. I šta onda očekivati od SDP-a drugo nego da nastavi staru komunističku praksu pronalaženja unutrašnjeg neprijatelja u političkim protivnicima.

Omer Behmen je dobar dio svog života proveo u komunističkim kazamatima jer je drugačije mislio i jer se protivio komunističkim progonima i torturi kao i čitav zapadni svijet ukoliko njega uzimamo za nekakav uzor demokratije. Sada ti isti koji su u kapitalizmu i zapadnim demokratijama vidjeli protivnike i i izrabljivače radničke klase glume socijaldemokrate i nude se biti slijepim poslušnicima Zapada.

I umjesto da iz historije nauče lekciju, za samo dvije godine vlasti uspjeli su ponovno napraviti policijsku državu i nelegalno i za potrebe SDP-a koristiti iste komunističke metode prisluškivanja i praćenja političkih neistomišljenika. Otkud prislušni aparati u stanu Omera Behmena, pitanje je za gosp. Miletića (u doba instaliranja 2002. godine), sekretara tzv. antiterorističkog tima i Munira Alibabića, direktora FOSS-a. Naravno, trebalo je Omera i Mlade Muslimane, povezati sa islamskim terorizmom.

Drugovi iz SDP-a, za ono što ste uradili bošnjačkom narodu u posljednje dvije godine vlasti Alijanse, da ne spominjemo onih 50, proglasivši jednu regularnu Armiju stranačkom falangom, izjednačivši borce te Armije sa četnicima, pokušajem podmetanja islamskog terorizma državnom vrhu putem slučaja Pogorelica i dr.

A što se tiče Omera Behmena neka katolici, pravoslavni i jevreji koji poznaju Omera a takvih sigurno nije mali broj, kažu kakav je Omer čovjek. Nemojte pitati komuniste jer oni ne razumiju šta znači biti vjernik i držati do svog obraza. Ne zaboravimo historiju Poznato je da zločinci najviše mrze žrtve. Komunisti nikada ne mogu oprostiti svojim žrtvama što su ostali živi. Tako kao velike pobjede slave i Katinsku šumu, Blajburg, Lepoglavu, Zenicu, Goli otok, a što u stvari predstavlja historijsko svjedočanstvo o zlu nekadašnjih zulumćara i moćnika.

Treba napomenuti i to da su skoro svi zločinci koji se sada nalaze u Hagu, počev od Miloševića pa nadalje, bili ne samo članovi KPJ nego i njeni visoki funkcioneri. Nijedan od njih nije išao u bogosloviju niti medresu nego su životnu školu učili u partijskim klupama i kumrovcima.

Na kraju zaključimo činjenicom da su najveće zločine nad svojim narodom od Adema a.s. do danas i brojčano i procentualno počinili komunisti.