Podrška reisu - l -ulemi dr Mustafi ef. Ceriću

Povodom medijskih napada na reis efendiju koji su uslijedili nakon njegovog zauzimanja za uhapšene u slučaju "Pogorelica"

Povodom kontinuiranih, uvrjedljivih i bezobraznih napada na bošnjačke prvake, pogotovo na muslimane, u posljednje vrijeme na reisu-l-ulemu Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, dr. Mustafu ef. Cerića, od strane pojednih medija u Bosni i Hercegovini, udruženje građana Mladi Muslimani, osjeća za potrebu da se ponovno u vezi sa navedenim obrati javnosti Bosne i Hercegovine.

 

Očigledno je da je komunizam ostavio neizbrisiv trag na brojne generacije građana Bosne i Hercegovine. Kao posljedica takve indoktrinacije u vremenu kada su u Bosni i Hercegovni ponovno na vlasti komunisti neprestano smo u situaciji da stalno upozoravamo i reagiramo na brojne istupe pojedinih novinara koji koristeći komunističku matricu misle da će povećati tiraž ili postati poznati zahvaljujući blaćenju i uvredama prvih među nama kao što su to navikli u komunizmu. Mladi muslimani su to najbolje osjetili na svojoj koži.

Nažalost ovakvo ponašanje dodatno izluđuje onaj dio bošnjačkog naroda koji u ovom ratnom i poslijeratnom periodu nije uspio da se oslobodi okova komunističkog načina razmišljanja a čija direktna posljedica jeste nespremnost na otpor agresoru i pokolj oko 200.000 ljudi.

I kako je među nama u posljednje vrijeme reis ef. Cerić ponajviše angažovan u borbi protiv omalovažavanja svega što je bošnjačko a posebno islamsko, svega što pokušava da bošnjake oslobodi tih matrica prošlog vremena koje ponovno prijete da ovaj narod obezglave i pripreme za novu tragediju, dežurni već dobro poznati novinari iz reda bošnjačkog naroda su odmah ustali da brane komunizam ne birajući sredstva kojima će se okomiti na Reis efendiju Cerića. Već viđeno u ovom poslijeratnom periodu bezbroj puta kada su u pitanju bili ostali naši prvaci.

Ovim putem želimo dati podršku istupima, aktivnostima i borbi reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića, u nastojanjima da odbrani islamske, bošnjačke i ljudske vrijednosti u Bosni i Hercegovini te još jednom narodu bošnjačkom ali i svim narodima Bosne i Hercegovine ukazati na potrebu prepoznavanja izvora smutnje i laži koji su jako opasni za budućnost svih nas u Bosni i Hercegovini.