Srčano navijajte za naš tim

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U subotu, 1. septembra 2001. godine nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu Koševo u Sarajevu u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dočekaće nogometnu reprezentaciju Izraela.

Ova utakmica sama po sebi ima svoj sportski značaj, ali ono što je važnije i na što treba reagovati zasigurno je to što naši reprezentativci igraju sa reprezentacijom zemlje koja vrši najgore zločine i masakre nad jednim nedužnim narodom, Palestincima. Vlada Izraela upravo u ovom trenutku intenzivira svoj državni terorizam i u seriji smišljenih i organizovanih atentata ubija civile, čak i djecu.

Mi kao narod i država koji je imao sličnu sudbinu; mi koji smo pet godina bili izloženi najgorim zvjerstvima i masakrima; mi koji smo i sami osjetili šta znači kada se "izgube" najznačajniji predstavnici i vođe naroda moramo pokazati, ako ništa drugo, svoju solidarnost sa napaćenim narodom Palestine.

Pozivamo gledaoce da svoje razumijevanje i saosjećanje sa stanjem ovog naroda izraze kroz aktivno i srčano navijanje za naš tim.