Rejjan - hor Udruženja "Mladi Muslimani"

Povodom video spota za kasidu "Ramazanska večer"

Hor ''Mladi Muslimani'' uspješno djeluje u okviru istoimenog Udruženja već duži niz godina. Hor sačinjava četrnaest muških članova, studenata Univerziteta u Sarajevu, iz mnogih krajeva Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova i Turske.

Većina od njih su svršenici Medrese. Naš hor izvodi ilahije i kaside na bosanskom, turskom, arapskom, engleskom i farsi jeziku uz pratnju naja, kuduma i gitare. Hor je uzeo učešća na posljednjem koncertu duhovne muzike islama ''Pod zastavom Muhammeda a.s.'' u Zetri 2006.godine, kao i na posljednjem održanom koncertu „Moj Ummete“. Hor je u dogovoru sa udruženjem Mladih Muslimana odlučio da nastupa pod imenom Rejjan“, ostajući i dalje u sklopu Udruženja. U nastavku svojih predramazanskih aktivnosti, hor je radio na pripremi promotivnog materijala za kasidu Ramazanska večer.

Tekst kaside je napisao Nevres Mustafić, apsolvent FIN-a.

Snimana je u muzičkom studiju Ankebut. Aranžmane je radio Eldin Huseinbegović, koji je ujedno i ton majstor. Svi uloženi napori i zalaganja, te ustrajna želja ovih islamskih omladinaca, rezultirala je jednim video spotom, urađenim prema svim modernim standardima.

Video spot je sniman u produkciji Nezavisne Televizije Hayat, čiji je producent Damir Mujagić.

Budući da su većina članova hora studenti Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu, Fakultet je pružio podršku, ustupivši im svoje prostorije za realizaciju ovog projekta.

Promocija ovog materijala vrši se u sklopu Ramazanskog programa na NTV Hayat.

Hor Rejjan čine:

Delić Rijad –vođa hora

Imamović Rijad

Isaković Mustafa

Dervišević Mirza

Šemoski Muhammed

Omanović Emir

Ibrišević Nihad

Ramić Amir

Sofić Semir

Hfz. Mehmedali Haris

Čičak Armin

Ahmet Erdem

Muammed Išći

Faruk Berat