Promocija knjige ''SIRA...'' od hfz. Safveta Halilovića u Visokom

promocija_1U petak, 17.09.2010. godine u Visokom održana je promocija knjige ''SIRA – Životopis posljednjeg Allahovog Poslanika'', čiji je autor hfz. Safvet Halilović. Organizator promocije bio je Osnovni odbor Visoko Udruženja ''Mladi muslimani''. Promotori knjige bili si hfz. Edin Bukva, imam i hatib džamije Donja Mahala u Visokom i mr. Mustafa Prljača, urednik El-Kalemovih izdanja, izdavačke kuće koja je bila suizdavač knjige zajedno sa Islamskim pedagoškim fakultetom iz  Zenice.

Sala Općine u Visokom bila je mala da primi sve zainteresirane za ovu promociju, a promotori su govorili vrlo nadahnuto i uspjeli su prisutnim prenijeti na pravi način vrijednosti ove knjige koja je prva knjiga koju je jedan Bošnjak napisao o Siri Božijeg Poslanika, izuzimajući jednu brošuru napisanu prije više od 70 godina. Vrlo impresivno izlaganje imao je magistar Prljača koji je više govorio o Božijem Poslaniku kao najsavršenijem čovjeku koji je ikad bio i koji će ikad biti, nego o samom sadržaju knjige. Naveo je nekoliko primjera njegovog savršenstva i uvjerljivo ukazao prisutnim kolika je vrijednost slijeđenja uputa i sunneta Božijeg Poslanika. Hafiz Bukva je više govorio o samom sadržaju knjige kao i sam autor hfz. Halilović.
promocija_2
Nakon promocije organizator, odnosno O.O. našeg Udruženja u Visokom priredio je zakusku i sijelo u prostorijama Udruženja gdje je više od 40 prisutnih, mahom studenata, imalo priliku nastaviti razgovor i čuti niz korisnih savjeta od hfz. Halilovića.

sijelo