Promocija zbirke basni "Svi zajedno"

U sklopu redovnih aktivnosti u prostorijama Udruženja u Morića hanu, u četvrtak, 30.06. 2005. godine u 19:30, održana je promocija zbirke basni za djecu «Svi zajedno», prijevod sa perzijskog jezika.

Promotori su bile učiteljica Nihada Salihović, studentica četvrte godine Pedagoške akademije u Sarajevu - Sandra Digalo, te prevodilac Senka Bešlić.

Za tu priliku učenici Druge osnovne škole iz Hrasnice, pod rukovodstvom učiteljice Amre Medar, izveli su igrokaz (dramatizovana je basna «Veliko prijateljstvo») na opšte zadovoljstvo prisutne publike, većinom djece iz Doma za nezbrinutu djecu «Bjelave» i njihovih školskih drugova, drugih učenika Druge osnovne škole (ukupno njih 30). Atmosfera je bila ugodna, ne samo za djecu koja su se najviše zabavljala već i za ostalih 20-tak gostiju. Na kraju promocije djeca su primila hedije. «Mladi Muslimani» su svakom prisutnom djetetu darovali čokoladu i pribor za pisanje želeći tim malim gestom privući dječiju pažnju za pisanjem, a samim tim i stjecanjem znanja.

Na mlađima svijet ostaje, a na starijima leži odgovornost i obaveza da pokažu kojim putevima će ići mladi naraštaj i koje su to vrijednosti koje treba njegovati i kojih se ne treba odreći ni po cijenu života. «Mladi Muslimani», vođeni takvom idejom, daju svoj doprinos da muslimani postanu bolji kako bi Allah dž.š. promijenio njihovo stanje na bolje.