Eksplozija u mozgu Bošnjaka

Negdje je došlo do eksplozije. Negdje je izvršen atentat.

Muslimani su izloženi legitimisanju. Pretresaju se brade u kojima se skriva terorizam. Traži se povezanost sa bin Ladenom. Posebno kod Arapa. Jer mnogi od njih već imaju -bin u svom imenu. A gdje je bin vjerovatno je i laden. Kad ono...zamisli molim te...

Nezapamćenu eksploziju u S.A.D. izazvao Amerikanac, atentat na Jozu Leotara izvršio Hrvat.

To su dragocijene informacije koje potvrđuju da je dosadašnja klasifikacija terorizma - ispravna. Terorizam pojedinca podrazumijeva nasilje jedne osobe i nije uopšte važno koje je nacije ili vjere.

Terorizam grupe označava nasilje političke skupine i nije uopšte važno koje su nacije ili vjere pripadnici te skupine. Islamski terorizam označava svakog pojedinca ili skupinu za koje nam nije bitno jesu li ili nisu nasilje počinili,već je od ključnog značaja to što su muslimani .

Gebelsova propaganda bila je zasnovana na devizi da više puta ponovljena laž postaje istina. Učmalost muslimana je zasnovana na činjenici da više puta prešućena istina postaje laž.Tako kafiri ponavljaju laž dok je za istinu ne uzmu i sami muslimani. S druge strane, muslimani prešućuju istinu dok je i sami ne dožive kao laž.

1992. Muslimani u Bosni pred genocidom. Nemaju armiju,nemaju oružije, nemaju saveznike. U pomoć pritiču srčani pojedinci koji dolaze iz raznih, mahom arapskih zemalja. Pojedinci kojima se srce potreslo i prodrmalo pred rušenjem džamija, silovanjem muslimanki, konc logorima, protjerivanjem Bošnjaka. Došli su da se bore. Da su bježali iz svojih zemalja otišli bi negdje gdje ih ne vreba granata. Ili bi našli kakav posao u bosanskom podrumu. Ali oni su došli da popune ona mjesta na borbenoj liniji koja su učinili praznim mnogi patrioti Bosne. I šta su dobili? Dvije pobjede i jedan poraz! Pobijedili su odnosno pobijeđivali srpsku vojsku na svim mogućim - Vozućama Bosne. Na onim Vozućama, bedemima R.Srpske (kako je tvrdio Mladić) koje su padale za 10 minuta. Na onim Vozućama sa kojih je bježanija dobro utvrđene,postavljene i naoružane srpske vojske,ostavljala zbunjenim vojne analitičare širom svijeta. Na onim Vozućama čije se osvajanje (oslobađanje) povjeravalo onim koji su bili spremni za smrt. Mnogi - bradati Arapi su bili spremni. I dobili su pobjedu na Vozući i pobjedu na ahiretu (Allah najbolje zna). Ali oni mudžahidi kojima Srbi nisu uspijeli nanijeti poraz, dobivaju upakovani, pravno ovjereni, mizerijom uručeni poraz od preživjelog, odbranjenog i genocidu izmaknutog Bošnje. Onog Bošnje koji se pljujući po vjeri, prodajući pretke, strahujući za stomak i dodvoravajući se nasilju, svrstao kao reprezent svoje domovine u međunarodnu asocijaciju licemjera.

Terorizam podrazumijeva sijanje straha ili uništavanje protivnika okrutnim metodama. Među državama, one jače siju strah prema slabijim vojnim prijetnjama, ekonomskim sankcijama i podrivanjem njihove stabilnosti. To je terorizam na najvišem nivou. Na manjim nivoima postoji terorizam u obliku strahovlade unutar jedne zemlje, u obliku raznih diskriminacija, te kroz kriminalne, mafijaške i političke pokrete. Terorizam se - spušta čak do porodične ćelije u kojoj npr. roditelj maltretira dijete. Ali u svijetu se govori gotovo isključivo o islamskom terorizmu. Ne poričući postojanje muslimanskih grupacija koje tome pribjegavaju, mora se naznačiti da islam ne zagovara terorizam. U najmanju ruku zabranjuje ubijanje nedužnih civila. Zbog toga ishitreni musliman koji poseže za tim zaslužuje osudu ostalih muslimana. Ali bez obzira što terorizam nije put islama, zanimljiv je osvrt na razmišljanje prosječnog nemuslimana. On će se stotinu puta zgroziti na strahote terorističkog bombaškog napada (i u pravu je). Ali se nikada neće ozbiljno zapitati zašto se u biti to dešava (i nije u pravu). On uopšte i ne pomišlja na uzurpirana prava Iraca u Britaniji niti Palestinaca u Izraelu i Libanu. Pa nije valjda da neke skupine ne znajući šta će od sebe odluče postavljati eksplozivne naprave. Zar nije vjerovatnije da je to njihov posljedni pokušaj da vrate neka prava koja su im uzurpirana. Nevini ne treba da ispaštaju i terorizam nije način,ali građani velikih zemalja nisu objektivni kada se zgražavaju isključivo na - bombaške poteze ugroženih. Njihovo zgražavanje bi puno više zavrijeđivalo pažnje kada bi u svojim zemljama demonstrirali protiv vlada koje diljem svijeta tlače nekoga, osporavaju mu pravo na samoodlučivanje, pravo na slobodu i život.

Nisu svi muslimanski borci previše smjeli i hrabri. Ali oni koji se na Allahovom putu ne plaše smrti imaju više hrabrosti nego što desetina nevjernih ima žila u kojima im se ledi krv pred istinom. Ali oni koji se ne boje smrti imaju puno povjerenja u ljude. I to ih košta. Brzo dočekaju dan u kom će zbog najbezazlenijeg pravnog prekršaja biti suočeni sa četom - muslimanskih specijalaca koji se spuštaju padobranom, izlaze iz zemlje, upadaju kroz prozor,prislanjaju uza zid i zavrću vrat nekom strancu čija je viza istekla. Je li potrebno sa čarapom na glavi zavrtati vrat onome ko nije naoružan, ko ne pruža otpor i ne drži taoce ? Potrebno je. Čarapa na glavi obavještava javnost da je to akcija protiv vukodlaka. Čarapa na glavi skriva onoga koji udara i psuje svetinje. Tada njegova duša doživljava kulminaciju zadovoljstva. Jer on je uhitio one iza kojih stoji Allah. Tako pomisli da je pobijedio i samog Boga. Za tako nešto su mu dovoljni kratka pamet i rđava đuša.

Što se tiče takvih... pustiće im se da čine što čine do... ROKA ODREĐENOG. Imad el Misri je jedan od onih nad kojim čine. Ne ulazeći u to da li je za nešto kriv ili nije, stoji tvrdnja da ga se nije moralo hapsiti kao psa. I nije se moralo o njemu pisati kao o Ladenovom saradniku i teroristi prije ikakvog dokaznog materijala i sudske presude. I nije mu se moralo uskratiti državljanstvo jer je dao više za ovu državu od mnogih pravnika, političara, policajaca i novinara. I ne treba težiti da ga se isporuči u Egipat, jer tamo nisu zatvori nego inkvizicijske ustanove. Ako se dokaže da je kriv, moglo bi mu se suditi i ovdje. Barem to je zaslužio. Da leži u zatvoru za koji se borio. Jer ulagao je život za slobodu Bosne,a Bosna ima i zatvore.

A što se tiče nas... pa..više puta prešućena istina postaje...