Reakcija na tekst „Uznemirujuće, roditeljska nepažnja ...“

Gospodine Avdiću,

u tekstu „Uznemirujuće, roditeljska nepažnja ...“ na ružan način se dotičete Mladih muslimana kao osnivača SDA. Premda je tekst posvećen jednom od sadašnjih funkcionera Stranke demokratske akcije, sa dvije rečenice na neistinit način se dotičete svih Mladih muslimana, kao i činjenica o njihovoj ulozi i stradanju.

 

U kontekstu toga želimo Vam skrenuti pažnju da su komunisti optuživali neke Mlade muslimane (slučaj Esada Karabega) da su sa 14 godina učestvovali u ustaškim formacijama a bespredmetnost i surovost njihovih ničim utemeljenih optužbi, moramo i danas dokazivati, na žalost i zbog ponašanja osoba poput Vas, koje svom cinizmu daju oduška u lažnim konstrukcijama na račun čitave jedne generacije čestitih i primjerenih osoba.

 

Sramna je Vaša rečenica. „ ... Zahiragićev slučaj ... potvrđuje kontinuitet sukoba sa zakonom osnivača ove stranke i njihovih nasljednika:“ Mladi muslimani nisu bili u sukobu sa zakonom čak ni FNRJ ni SFRJ već su i tada bili primjereni građani što potvrđuju svi oni koji su ih lično poznavali. Bili su u idejnom sukobu sa totalitarnom ideologijom koja je željela nametnuti postulat da je pravo (znači i zakon) volja vladajuće klase, što je apsurd sam po sebi. Namjerno ignorišući te činjenice Vi zapravo poistovjećujete sve obične kriminalce koji su u sukobu sa zakonom sa Alijom Izetbegovićem, Ismetom Kasumagićem, Teufikom Velagićem, Omerom Behmenom i drugim Mladim muslimanima i ujedno osnivačima SDA. Ne bi nas iznenadile takve konstrukcije da ih pročitamo u beogradskoj štampi ali je i više nego žalosno da to pročitamo u sarajevskom listu koji svojim naslovom podsjeća upravo na ideale Mladih muslimana.

 

Nadamo se da ubuduće nećete sebi dozvoliti ovakve izjave.

 

Upravni odbor Udruženja Mladi muslimani