Delegacija iz Indonezije u posjeti MM-u

 

U organizaciji ambasade Republike Indonezije u posjeti Sarajevu od 13. do 15. juna je delegacija sastavljena od nekoliko kulturnih djelatnika iz Inonezije. U delegaciji su indonežanski poznati pjesnik Taufiq Ismail, političar i promotor kulture Indonezije Fadil Zon, zatim Musra Dahrizal, izvođač tradicionalnih indonežanskih plesova, te fotograf Muhammad Asrian Mirza.
Delegacija je po dolasku u Sarajevo 13 juna posjetila naše Udruženje i izrazila velike simpatije prema doprinosu koji su ''Mladi muslimani'' imali za Bosnu i Hercegovinu. Upoznali su nas i sa aktivnostima koje su preduzimali kao kulturni radnicu u Indoneziji tokom agresije na BiH, kako bi pomogli našoj zemlji. Nakon razgovora zajedno smo posjetili šehidsko mezarje na Kovačima i mezar rahmetli predsjednika Izetbegovića. 
Glavna manifestacija vezana za posjetu ove delegacije održana je u Collegium Artisticum Galeriji u četvrtak, 14. juna u 13 sati. Pored pozdravnog obraćanja ambasadora Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini nj.ek. Subijaksono Sujono, bila je postavljena izložba fotografija gospodina Asriana pod nazivom ''Lica Indonezije'', kao i poznati bodeži iz više indonežanskih pokrajina, kao i oslikane tkanine, koje predstavljaju vrhunsku umjetnost na odjevnim predmetima. Svoju poeziju vrlo nadahnuto govorio je gospodin Ismail, a demonstraciju jedne od 30 borilačkih vještina Indonezije izveo je gospodin Dahrizal.