Održana Skupština OO Visoko Udruženja ''Mladi muslimani''

U subotu, 13.12.2014. godine u prostorijama Osnovnog odbora Visoko Udruženja  ''Mladi muslimani'' održana je Skupština ovog OO. Skupštini su osim članova i simpatizera prisustvovali Zejnil Durmo, potpredsjednik Udruženja ''Mladi muslimani'', sekretar udruženja Anes Džunuzović, te član Upravnog odbora Muhamed Alibegović.

Predsjedavajući skupštine bio je dr. Safet Prnjavorac. Na osnovu inicijativnog odbora za održavanje skupštine OO Visoko predloženo je da tačke dnevnog reda budu:

1.Izbor upravnog odbora OO Visoko

2.Izbor predsjednika OO Visoko

3.Izbor nadzornog odbora OO Visoko

4.Izbor predsjednik nadzornog odbora OO Visoko

Nakon kraćeg obraćanja skupu od strane Enisa Pinje, jednog od inicijatora Skupštine, obratio se i predsjednik skupštine dr. Safet Prnjavorac.  Skupu se također obratio i potpredsjednik udruženja Zejnil Durmo, sa riječima podrške i podsjećanja prisutnih na ciljeve i pravce Udruženja ''Mladi muslimani''.

Nakon obraćanja, pristupilo se predloženim skupštinskim tačkama, odnosno odabiru upravnog i nadzornog odbora i predsjednika općinskog odbora.

Na osnovu inicijativnog odbora predložena imena za upravni odbor su:

1.Emir Hasanbegović

2.Adi Hećo

3.Vedad Limo

4.Midhat Efendira

5.Emir Čabaravdić

6.Enis Pinjo

7.Salahudin Aždahić

Za članove nadzornog odbora su predloženi sljedeći kandidati:

1.Nedžad Burhan

2.Fikret Lemeš

3.Muhamed Alibegović

Nakon prijedloga za kandidate, pristupilo se glasanju.  Pravo glasa su imali svi prisutni.

Jednoglasno je usvojen prijedlog za članove upravnog i nadzornog odbora, te je konstatovano da je izbor izvršen prema statutu udruženja.

Upravni odbor je predložio da na funkciju predsjednika OO, te time i predsjednika upravnog odbora bude izabran Enis Pinjo, što je jednoglasno usvojeno.

Nadzorni odbor za predsjednika istog predložio je Fikreta Lemeša što je također jednoglasno usvojeno.